Leven met een insulinepomp

Optimaal van het leven genieten stopt niet na een diabetesdiagnose. Veel mensen met type 1 diabetes genieten nog steeds van hun alledaagse activiteiten.
 
Eten wat u wil, een drankje doen met vrienden, sporten en de wereld rondreizen: het is allemaal mogelijk, terwijl u uw bloedglucosewaarden onder controle houdt.
 
Lees de echte verhalen van andere mensen met type 1 diabetes en ontdek hoe zij een manier hebben gevonden om betere controle te krijgen. Ontdek hoe een pomp u uw leven laat leiden, met meer flexibiliteit bij dagelijkse activiteiten. 

Verhalen van gebruikers

VIDEO AFSPELEN

Leven met een insulinepomp

George, Met zijn pomp heeft hij sinds 2010 een betere controle

Ik ben 15 jaar. 7 jaar geleden werd de diagnose diabetes bij mij gesteld. Ik was behoorlijk in de war en bang, omdat ik mijn levensstijl helemaal moest veranderen. Meerdere dagelijkse injecties zijn in één woord verschrikkelijk. Ik had totaal geen vrijheid en had mij bloedglucosewaarden ook niet onder controle. Sinds ik een insulinepomp gebruik ben ik van wilde diabetes met uitschietende glucosewaarden naar een stabiele HbA1c-waarde van 6,8 gegaan. Het is geweldig.  Dankzij mijn pomp kan ik spontaan dingen ondernemen, ik hoef geen patroon aan te houden, ik kan eten wat en wanneer ik wil en ik kan veel gemakkelijker gaan sporten. De pomp heeft mijn zelfvertrouwen een boost gegeven, want ik voel me nooit buitengesloten.  Het is zo gemakkelijk en niemand weet het: de pomp ziet eruit als een telefoon. Mijn insulinepomp betekent alles voor me. Probeer het zeker eens uit!

- GEORGE

 • Eating
  Eten


  Ontdek hoe voeding uw diabetes kan beïnvloeden

 • Alcohol
  Alcohol


  Ontdek hoe alcohol diabetes kan beïnvloeden

 • Sport
  Sport


  Ontdek hoe u diabetes onder controle houdt tijdens lichaamsbeweging en sport

 • Travel
  Reizen


  Leer hoe u uw diabetes onder controle houdt als u op reis bent

Alle informatie op deze website is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en is op geen enkele wijze bedoeld ter vervanging van professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. De weergegeven gebruikerservaringen zijn specifiek voor een bepaalde gebruiker. Het resultaat van de behandeling kan van gebruiker tot gebruiker verschillen. Neem altijd contact op met uw arts over de diagnose en behandeling en zorg dat u het advies van uw arts begrijpt en opvolgt. Medtronic aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid voor letsel of schade van welke aard dan ook, direct of indirect veroorzaakt of waarvan beweerd wordt dat deze direct of indirect veroorzaakt wordt door de informatie op deze website. Bekijk de gebruiksinstructies van het product voor een opsomming van indicaties, contra-indicaties, voorzorgsmaatregelen, waarschuwingen en mogelijke bijwerkingen.
© 2016 N.V. Medtronic Belgium S.A. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze website mag worden gereproduceerd of gebruikt in enige vorm of op enige wijze zonder toestemming van N.V. Medtronic Belgium S.A.
MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite en CareLink zijn handelsmerken van Medtronic, Inc. en CONTOUR is een gedeponeerd handelsmerk van Ascensia Diabetes Care.