Voor mijn kind met diabetes

Lenny de Leeuw legt uit wat diabetes is

PAGINA HOOGTEPUNTEN

  • Korte video van Lenny de Leeuw die aan kinderen uitlegt wat diabetes is

Lenny de Leeuw, Medtronic's diabetesambassadeur

Lenny de Leeuw is de ambassadeur voor diabeteseducatie voor kinderen en gastheer van de Junior Cup Diabetes.

Lenny is een leeuw die gemakkelijk over diabetes praat. Hij kan beschrijven wat het is, waarom mensen het hebben, hoe kinderen zich voelen als ze horen dat ze diabetes hebben en hoe ze denken over leven met diabetes.

Lenny praat op een unieke manier met kinderen.

 

 

Hoi, ik ben Lenny de Leeuw. Toen ik klein was kreeg ik te horen dat ik diabetes had en daarom gebruik ik een insulinepomp. Toen ik hoorde dat ik diabetes had, wist ik er niets vanaf. Maar hoe meer ik te weten kwam over diabetes, hoe beter ik hetzelfde kon doen als andere kinderen. Of je nu erg jong of al een tiener bent: ik kan je meer leren over diabetes, hoe je met diabetes kunt leven en hoe je met andere mensen kunt praten over je diabetes. Alleen maar omdat je diabetes hebt, wil niet zeggen dat je niet allemaal dezelfde dingen kunt doen als andere kinderen. Eigenlijk voel je je zelfs veel gelukkiger als je alle leuke dingen gewoon kunt doen. Ik laat me het plezier niet ontnemen door diabetes.

- LENNY DE LEEUW

Vergeet niet dat het belangrijk is om het aantal koolhydraten in je eten te tellen om gezond en actief te blijven, vooral voor kinderen met type 1 diabetes. Ben jij een kampioen in het tellen van koolhydraten? Speel ‘Compare the Carbs’ hier. Het helpt je om te leren tellen of om je telmethode te verbeteren!

En als je een echte fan bent, vraag je je Diabetes Ziekenhuisteam naar een speciale SKIN van Lenny voor je insulinepomp, naar een boek van Lenny met de tekst uit deze video of naar een Lenny-knuffel om op je pomp te letten terwijl je slaapt!

Lenny’s video

Alle informatie op deze website is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en is op geen enkele wijze bedoeld ter vervanging van professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. De weergegeven gebruikerservaringen zijn specifiek voor een bepaalde gebruiker. Het resultaat van de behandeling kan van gebruiker tot gebruiker verschillen. Neem altijd contact op met uw arts over de diagnose en behandeling en zorg dat u het advies van uw arts begrijpt en opvolgt. Medtronic aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid voor letsel of schade van welke aard dan ook, direct of indirect veroorzaakt of waarvan beweerd wordt dat deze direct of indirect veroorzaakt wordt door de informatie op deze website. Bekijk de gebruiksinstructies van het product voor een opsomming van indicaties, contra-indicaties, voorzorgsmaatregelen, waarschuwingen en mogelijke bijwerkingen.
© 2016 N.V. Medtronic Belgium S.A. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze website mag worden gereproduceerd of gebruikt in enige vorm of op enige wijze zonder toestemming van N.V. Medtronic Belgium S.A.
MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite en CareLink zijn handelsmerken van Medtronic, Inc. en CONTOUR is een gedeponeerd handelsmerk van Ascensia Diabetes Care.