CareLink™ is de familienaam voor onze therapiesoftware.

 

CareLink™ Personal-software is ontworpen voor gebruikers en is actief via een website. Deze veilige, online therapiesoftware downloadt informatie van uw pomp en zet deze om in rapporten. Aan de hand hiervan kunt u patronen in uw diabetes en behandeling ontdekken. Zolang u de CONTOUR™ NEXT LINK-meter van Ascensia Diabetes Care (als u een MiniMed™ Veo™-insulinepomp) of de CONTOUR™ NEXT LINK 2.4-meter (als u een MiniMed™ 640G-insulinepomp gebruikt) bij u hebt, kunt u thuis of op een plek waar u toegang heeft tot internet, informatie van uw pomp downloaden. Net zoals bij een e-mailaccount op het internet, registreert u zich en logt u in.

CareLink™ Pro-software is ontworpen voor artsen en ziekenhuizen en is alleen beschikbaar voor zorgverleners. Gegenereerde rapporten bevatten dezelfde gegevens van uw pomp als bij de CareLink Personal-software, maar ze bevatten meer klinische details. De CareLink Pro-software dient vanaf een cd-rom gedownload te worden.

 

HOE HET GEBRUIK VAN CARELINK™ PERSONAL U HELPT

 • Meer controle krijgen
  Een klinische studie heeft aangetoond dat mensen die CareLink Personal-software gebruiken betere controle hebben (HbA1c) in vergelijking met mensen die insulinepomptherapie gebruiken zonder CareLink™ Personal-software1 . De onderzoekers denken dat dit ligt aan het feit dat “men via internet meer contact heeft met de diabeteszorgverleners”.
 • Gemakkelijker patronen en problemen vaststellen
  Gemakkelijk te lezen rapporten helpen u te begrijpen welke uitwerking insuline, koolhydraten en lichaamsbeweging hebben op uw bloedglucosewaarden.
 • Werk op afstand samen met uw zorgverlener
  Tussen afspraken door kan uw zorgverlener de informatie uit uw CareLink Personal-software op afstand bekijken om indien noodzakelijk nauwkeurigere therapieaanpassingen uit te voeren.
 • Optimaal gebruikmaken van de software

  CareLink downloadt gegevens van een uitgebreid scala aan alledaagse BG-meters. Door deze in te voeren in de pomp (met behulp van de Bolus Wizard™) kunt u BG-metingen via de pomp in een moeite downloaden.

 • Een completer beeld
  Door de CGM-functie van uw insulinepomp te gebruiken krijgt u op een centrale plek een compleet beeld van uw glucosetrends, insulinegebruik, BG-metingen, lichaamsbeweging, etc. – zonder een logboek te hoeven gebruiken.

 

Inzicht in de effecten van de insulinedosering, uw eetgewoonten, lichaamsbeweging en uw medicatie op de glucosewaarden, vormen de sleutel tot het verbeteren van de behandeling van uw diabetes. Door het zien van de oorzaak-en-gevolgrelatie hiervan in tabellen en grafieken, bent u beter in staat om patronen en problemen te identificeren die u en uw arts zullen helpen bij het zoeken naar de belangrijkste oorzaak van uw lage en hoge bloedsuikerwaarden.

 

Uw gegevens delen met uw behandelaar

De unieke functionaliteit van CareLink stelt uw zorgverlener in staat uw gegevens vanuit een computer in het ziekenhuis te bekijken. Indien uw ziekenhuis beschikt over CareLink Pro-software, dan kunt u hen toegang verlenen tot uw account. Op deze manier krijgen ze via hun computer toegang tot uw online account, van waaruit ze u gedownloade gegevens op snelle en veilige wijze aan hun dossiers kunnen toevoegen.

 

OVERZICHT RAPPORTEN

De CareLink Personal-software maakt het eenvoudiger om uw bloedsuikerspiegel en de waarden van de glucosesensor te volgen en veranderingen in deze waarden te vergelijken met uw dagelijkse activiteiten, zoals maaltijden en uw routine voor lichaamsbeweging. In de grafieken ziet u de veranderingen grafisch weergegeven, terwijl de tabellen de feitelijke numerieke waarden weergeven.

De getoonde lijst met rapportsoorten is afhankelijk van de apparaten die u heeft geüpload, maar in de beschrijvingen hieronder vindt u een overzicht van de verschillende soorten rapporten waaruit u kunt kiezen.

 

De meest gebruikte rapporten:

 • Rapport Samenvatting
  Toont hoe uw insulinetoediening, uw dieet en lichaamsbeweging van invloed zijn op de mate waarin u uw bloedglucosewaarden onder controle houdt, alsook sensorglucosewaarden over een periode van twee weken.
 • Sensor-overlay per dag
  Op basis van continue glucosemonitoringgegevens tot wel zeven dagen. Nadat u de zeven dagen glucoseverloop gekozen hebt die u wilt zien, plaatst het rapport deze gegevens over elkaar om ze te vergelijken.
 • Sensor-overlay per maaltijd
  Omvat maaltijdinformatie die is ingevoerd in uw CareLink Personal-logboek en gegevens van de Bolus Wizard-calculator. 
 • Dagoverzicht
  Is toegespitst op een dag en levert drie grafieken, inclusief meter- en sensorglucose-uitlezingen, de koolhydraten die u binnen hebt gekregen en uw trainingsschema.

 

WAT U MOET WETEN OM AAN DE SLAG TE KUNNEN

Om van start te gaan met CareLink™ Personal-software hebt u het volgende nodig: 

 • Toegang tot een computer met een van de volgende besturingssystemen:
  •    Windows® 10
  •    Windows 7 (32 of 64 bit)
  •    Windows 8.1
  •    Mac OS 10.12, 10.13, 10.14, 10.15
 • Een betrouwbare internetverbinding 
 • Microsoft® Internet Explorer versie 11 of Safari 11 or 12 
 • Adobe® Reader™ versie 5.0 of hoger
 • Een CareLink™-USB (als u een MiniMed Veo-insulinepomp gebruikt) of de CONTOUR NEXT LINK 2.4-meter van Ascensia Diabetes Care (als u een MiniMed 640G-insulinepomp gebruikt)
 • Een bloedglucosemonitor (met bijbehorende kabel indien u deze gegevens afzonderlijk in CareLink Personal wilt downloaden. Informeer bij de fabrikant van de meter naar deze kabels)

 

Aan de slag met CareLink Personal

 

Registreren

 1. Registreert u zich op de CareLink Personal-website: https://carelink.minimed.eu
 2. Volg de stappen op de website om uw pomp te downloaden

Sluit uw CareLink-USB of uw CONTOUR NEXT LINK 2.4 niet aan totdat de website u vraagt dit te doen.

Vanaf dat moment heeft u bij elk volgend gebruik van CareLink alleen nog maar internettoegang, uw CareLink-USB (als u een MiniMed Veo-insulinepomp of een Guardian Real-Time gebruikt), de CONTOUR NEXT LINK 2.4-meter van Ascensia Diabetes Care (als u een MiniMed 640G-insulinepomp gebruikt) en uw insulinepomp nodig. Zo gemakkelijk is het!

 

MET DE BESTE VEILIGHEIDSMAATREGELEN UW PRIVACY BESCHERMEN

Bij Medtronic Diabetes vinden wij de veiligheid van uw persoonlijke informatie belangrijk. De CareLink™ Personal-software voldoet aan de strengste privacywetgeving ter wereld, inclusief de HIPAA-richtlijnen. Het systeem maakt ook gebruik van Secure Sockets Layers (SSL), een technologie voor gegevenscodering die ervoor zorgt dat de gegevens tijdens de overdracht zijn beveiligd. Het opslaan van gegevens in de CareLink™ Personal-software is vaak veiliger dan opslaan op een computersysteem thuis dat met het internet is verbonden. We maken gebruik van een drietrapsconstructie waarbij de gegevens achter drie aparte firewalls worden opgeslagen, en we scheiden de medische gegevens van de identiteitsgegevens.