Producten

Insulinepomp met SmartGuard®

HEEFT U MOEITE UW GLUCOSEWAARDEN ONDER CONTROLE TE HOUDEN?

Omdat vele factoren, zoals voeding, sport en stress, uw glucosewaarden kunnen beïnvloeden, kan een intelligent systeem uw helpen uw glucowaarden beter te controleren.

Het MiniMed® 640G-systeem is voorzien van innovatieve technologie, die de basale insulinetoediening van een gezonde alvleesklier nog beter weet na te bootsen en u kan helpen een betere glucosecontrole te bereiken.

PAGINA HOOGTEPUNTEN

 • Informatie over de MiniMed 640G - de nieuwste insulinepomp van Medtronic

Personaliseer uw MiniMed® 640G-pomp

Select case colour

 • Black
 • Blue
 • Fuchsia
 • Purple
 • Grey
Order your silicon case

Onze MiniMed 640G combineert:

 • Geavanceerde bescherming
 • Persoonlijk gemak
 • Verbeterd ontwerp

Het MiniMed-systeem helpt u om een betere controle1te bereiken door de kans op hypoglycemie2 voor u te verminderen. Bovendien biedt het systeem persoonlijk gebruiksgemak om de dagelijkse controle van uw diabetes te vereenvoudigen.

GEAVANCEERDE BESCHERMING

U bent bang voor hypoglycemie? U heeft genoeg van onverwacht lage waarden?

Om te voorkomen dat uw glucosewaarden onder de grenswaarde komen en om te zorgen voor een goede controle, is het belangrijk dat u weet wat uw huidige glucosewaarde is en hoe deze zich ontwikkelt.

Het MiniMed 640G-systeem, in combinatie met SmartGuard®, helpt u om u te beschermen zodat u zich minder zorgen hoeft te maken.

SMARTGUARD®: weer een stap dichter bij de Closed Loop

SmartGuard®, onze exclusieve Closed Loop technologie, bootst de werking van sommige functies van een gezonde alvleesklier na voor geavanceerde bescherming tegen hypoglycemie.4*

Hoe SmartGuard* werkt:

 • De SmartGuard gebruikt uw sensorglucosewaarden om te voorspellen wanneer uw glucosewaarden te laag worden. Het systeem waarschuwt u 30 minuten van tevoren en stopt automatisch de toediening van insuline.**
 • Zodra uw glucosewaarden zich herstellen, zal SmartGuard automatisch de toediening van insuline hervatten***.
 • U kunt voor verschillende momenten gedurende de dag meerdere ondergrenzen instellen zodat u extra wordt beschermd.
 

Het dynamisch stoppen van de insulinetoedining kan het aantal hypoglycemieën significant verlagen.5

93% van de insulinepompgebruikers die de Stopfunctie gebruikte, voelde zich zekerder bij het onder controle houden van hun diabetes.5

Ontdek meer over onze exclusieve SmartGuard-technologie voor geavanceerde bescherming in deze video.

 

 

INTELLIGENTE POMPFUNCTIES

Om u nóg beter te kunnen beschermen, is de MiniMed 640G voorzien van diverse ingebouwde functies, zoals:

 • Weergave actieve insuline: de nog actieve insuline in uw lichaam wordt weergegeven op het pompscherm en meegenomen in het advies van de Bolus Wizard®
 • Voortgangsbalk toediening bolus: zodat uw patiënten kunnen zien welke hoeveelheid van een bolus al gegeven is; en Stop Bolus, om een bolus makkelijk en op elk moment te stoppen
 • Weergave levensduur batterij: zo weet u hoe lang de batterij nog meegaat en komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

 

 

PERSOONLIJK GEMAK

Uw diabetesmanagementsysteem: eenvoud staat voorop.

Regelmatig uw bloedglucosewaarden meten, uw insulinedosis berekenen, de resultaten bijhouden: Kortom, u moet met veel factoren rekening houden tijdens
uw dagelijkse controle van uw bloedglucosewaarden. Het MiniMed 640G-systeem is echter zo ontworpen dat het uw leven een stuk eenvoudiger kan maken.

Aangepast aan uw behoeften

De MiniMed 640G is zo ontworpen dat hij niet alleen aansluit op uw dagelijks leven, maar ook eenvoudig in gebruik is:

 • Persoonlijke instellingen voor basale waarden en bolussen: zo krijgt u zowel overdag als 's nachts de hoeveelheid insuline die u nodig heeft
 • Programmeerbare herinneringen: zo vergeet u geen enkel belangrijk moment in uw dagelijkse routine
 • Aanpasbare audio-opties: stel zelf in hoe u in bepaalde situaties, zoals 's nachts, in de bioscoop of in een druk restaurant, wordt gewaarschuwd.
 
HULP NODIG BIJ HET BEREKENEN VAN UW INSULINEDOSIS?

De Bolus Wizard® kan een insulinedosis**** berekenen en een aanbevolen hoeveelheid aangeven. De hele berekening wordt op één scherm weergegeven. Op deze manier kunt u alles gemakkelijk nakijken en de toediening van insuline beter en nauwkeuriger controleren.

GEMAK EN DISCRETIE

De MiniMed 640G wordt geleverd met de exclusieve CONTOUR® NEXT LINK 2.4 van Ascensia Diabetes Care. Dit is de enige glucosemeter die kan worden aangesloten op ons systeem en waarmee: 

 • Glucosewaarden via een draadloze verbinding naar uw insulinepomp worden gestuurd
 • U op afstand een bolus kunt toedienen
 • U gegevens van uw insulinepomp kunt uploaden naar CareLink

De CONTOUR NEXT LINK 2.4 is bewezen3 nauwkeurig en eenvoudig in gebruik.

Met onze MiniMed accessoires kunt u uw insuline pomp dragen zoals u wilt, aangepast aan uw levensstijl. Bekijk de gehele collectie hier.

VERBETERD ONTWERP

Met de MiniMed 640 insuline pomp kunt u:

Water activities  Genieten van wateractiviteiten dankzij ons waterdichte ontwerp

Easy readability  Uw waarden dag & nacht gemakkelijk aflezen dankzij het kleurendisplay met automatische helderheidsinstelling

Intuitive  Profiteren van een intuïtieve en eenvoudige bediening zonder dat u veel knoppen hoeft in te drukken

hand  Ontworpen voor zowel rechts- als linkshandige gebruikers

 

REFERENTIES

 • 1 In vergelijking met meerdere dagelijkse injecties, volgens de STAR 3 klinische studie: Bergenstal RM, Tamborlane WV, Ahmann A, et al. Effectiveness of sensor-augmented insulin-pump therapy in type 1 diabetes. N Engl J Med. 2010;363:311–320.
 • 2 Garg S, Brazg RL, Bailey TS , et al. Reduction in duration of hypoglycemia by automatic suspension of insulin delivery: the in-clinic ASPIRE study. Diabetes Tech Ther. 2012;14(3):205-209.
 • 3 Hoofdstuk 8, klinische studie. Gegevens beschikbaar. Bayer Healthcare, LLC.
 • 4 Bergenstal RM, Klonoff DC, Garg SK. et al. Threshold-Based Insulin-Pump Interruption for Reduction of Hypoglycemia. N Engl J Med. 2013; 369(3):224-232.
 • 5 Gebruikersevaluaties. Gegevens beschikbaar, Medtronic MiniMed, Inc.,Northridge, CA.
 • * Dient gebruikt te worden met een Guardian Link met Enlite-sensor om gebruik te kunnen maken van de SmartGuard-functie op de MiniMed 640G-insulinepomp. Er is nog steeds een vingerprikmeting vereist alvorens wijzigingen in de diabetestherapie kunnen worden doorgevoerd.
 • ** Het dynamisch stoppen van de toediening is gebonden aan de volgende criteria: sensorglucose mag maximaal 3,9 mmol/l afwijken van de ondergrens en moet volgens de trend binnen 30 minuten nog slechts 1,1 mmol/l boven de ondergrens liggen EN de pomp mag niet in de refractory-periode zijn./strong>
 • *** De dynamische hervattingsfunctie is gebaseerd op bepaalde vooraf ingestelde criteria: de sensorglucosewaarde ligt minimaal 1,1 mmol/l boven de ondergrens ligt en de trend geeft aan dat de waarde binnen 30 minuten meer dan 2,2 mmol/l boven de ondergrens zal liggen EN de toediening van insuline is gedurende minimaal 30 minuten gestopt.
 • **** De berekening is gebaseerd op de hoeveelheid insuline in het lichaam, het aantal koolhydraten, de huidige bloedglucosewaarden en doelwaarden van de gebruiker, de insuline-koolhydraatratio en de insulinegevoeligheid van het lichaam. De Bolus Wizard dient eerst op de juiste wijze ingesteld te worden. De gebruiker dient het aantal koolhydraten dat hij/zij consumeert en zijn/haar huigde bloedglucosewaarde in te voeren, alvorens de Bolus Wizard de hoeveelheid insuline kan berekenen die de gebruiker dient te nemen.
 • Ten tijde van productie waterdicht tot 3,6 meter tot wel 24 uur per keer. Lees de Gebruikershandleiding van de MiniMed 640G voor een complete beschrijving van de waterdichtheid en instructies voor correct gebruik.

 

Alle informatie op deze website is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en is op geen enkele wijze bedoeld ter vervanging van professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. De weergegeven gebruikerservaringen zijn specifiek voor een bepaalde gebruiker. Het resultaat van de behandeling kan van gebruiker tot gebruiker verschillen. Neem altijd contact op met uw arts over de diagnose en behandeling en zorg dat u het advies van uw arts begrijpt en opvolgt. Medtronic aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid voor letsel of schade van welke aard dan ook, direct of indirect veroorzaakt of waarvan beweerd wordt dat deze direct of indirect veroorzaakt wordt door de informatie op deze website. Bekijk de gebruiksinstructies van het product voor een opsomming van indicaties, contra-indicaties, voorzorgsmaatregelen, waarschuwingen en mogelijke bijwerkingen.
© 2016 N.V. Medtronic Belgium S.A. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze website mag worden gereproduceerd of gebruikt in enige vorm of op enige wijze zonder toestemming van N.V. Medtronic Belgium S.A.
MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite en CareLink zijn handelsmerken van Medtronic, Inc. en CONTOUR is een gedeponeerd handelsmerk van Ascensia Diabetes Care.