Bij zwangerschap

Insulinepomp: een mogelijke oplossing

PAGINA HOOGTEPUNTEN

 • Hoe een insulinepomp helpt bloedglucosewaarden onder controle te houden tijdens de zwangerschap
Het beter onder controle houden van bloedglucosewaarden vormt een uitdaging. Om deze het hoofd te bieden, vertrouwen veel vrouwen met type 1 diabetes op een insulinepomp.
 
Een insulinepomp is een klein apparaat, zo groot als een mobiele telefoon, dat gemakkelijk aan een riem gedragen kan worden, in een broek- of jaszak past of zelfs aan een bh vastgemaakt kan worden.
 
Een insulinepomp geeft dag en nacht kleine hoeveelheden snelwerkende insuline af. Op deze manier kan een insulinepomp jou en je arts helpen bij het beter nabootsen van de manier waarop een gezonde alvleesklier basale insuline afgeeft aan het lichaam. De pomp helpt je beter om te gaan met de behoefte aan aanpassing van de insulinedosering naar behoefte beter aan te passen, voornamelijk na maaltijden en ´s nachts. Zo helpt de insulinepomp je om een betere controle te krijgen over je bloedglucosewaarden.
 
Bij insulinepomptherapie hoef je alleen elke paar dagen de infusieset te verwisselen.
 

Met een insulinepomp is het gemakkelijk om schommelende hormoonwaarden tijdens de zwangerschap op te vangen. Daarom heb ik gekozen voor een insulinepomp. Ik wilde het allerbeste voor de gezondheid voor mijn ongeboren kind!

- LYDIA

Hoe helpt de MiniMed® 640G-insulinepomp bloedglucosewaarden onder controle te houden?

De MiniMed® 640G-insulinepomp zorgt voor een goede controle van bloedglucosewaarden omdat elke insulineafgifte aangepast kan worden aan de lichamelijke behoefte, waardoor het risico op hypers en hypo’s verkleind wordt. Met insulinepomptherapie kunnen de gebruikers profiteren van:

 • Gemakkelijke dosering:
  het berekenen van de insulinebehoefte kan een ingewikkelde opgave zijn, waarbij uiteenlopende aspecten in overweging moeten worden genomen. De ingebouwde Bolus Wizard®-functie van de MiniMed 640G-insulinepomp zorgt voor een nauwkeurige berekening van de dosering. Om de juiste dosering te bepalen, houdt deze functie rekening met de in het lichaam aanwezige insuline, de huidige bloedglucosewaarden, de inname van koolhydraten en persoonlijke instellingen.
 • Minder injecties:
  gedurende de dag worden nauwkeurige hoeveelheden snelwerkende insuline afgegeven door de infusieset. Deze set moet elke 2 tot 3 dagen verwisseld worden.
 • Grote flexibiliteit:
  met de MiniMed 640G-insulinepomp kun je insulinedoseringen onmiddellijk aanpassen wanneer je gaat sporten, als je ziek bent of om kleine bolussen af te geven voordat je een tussendoortje neemt. Dit kun je gemakkelijk doen door op de knop te drukken. Er is zelfs een optie voor tijdelijke basale waarden om de basale insulinewaarde proportioneel te verlagen. Deze optie kan bijvoorbeeld gebruikt worden tijdens het sporten.
 • Groot gebruiksgemak:
  de MiniMed 640G-insulinepomp beschikt bovendien over een draadloze bloedglucosemeter. Deze meter verstuurt automatisch bloedglucosewaarden naar de pomp, waardoor de Bolus Wizard nauwkeurige berekeningen kan maken. Bovendien slaat de meter deze informatie samen met je insulinedoseringen op in een digitaal logboek.

Hoe helpt de MiniMed® 640G-insulinepomp in het dagelijks leven?

Klinische studies* bevestigen dat type 1-patiënten van alle leeftijden die gebruik maken van insulinepomptherapie, een verbetering in hun kwaliteit van leven zien. De MiniMed® 640G-insulinepomp kan helpen de streefwaarden te behouden en hypoglykemie* te verminderen. Het eenvoudig beheren van je insulinebehoefte zorgt voor een flexibelere levensstijl.
 
De Bolus Wizard®-functie maakt het berekenen van de insulinehoeveelheid eenvoudiger, omdat deze de berekening uitvoert op basis van de inname van koolhydraten, de bloedglucosewaarden, de insuline-koolhydraatratio en de hoeveelheid actieve insuline in je lichaam. Dit helpt om ervoor te zorgen dat je exact de juiste hoeveelheid insuline toegediend krijgt die nodig is om je bloedglucosewaarden onder controle te houden.
 

Infusiesets en zwangerschap

De MiniMed® 640G heeft infusiesets en automatische inbrengsystemen, voorzien van unieke technologie die op maat gemaakt is voor uw lichaam en levensstijl.
 
Succesvolle insulinetoediening is afhankelijk van een juiste omgang met de infusieset. Door de infusieset elke 2 tot 3 dagen te vervangen, kunt u de efficiëntie van uw therapie optimaliseren.

 


REFERENTIES

 • * Referenties worden in archief bewaard en zijn op verzoek beschikbaar; neem contact op met je plaatselijke vertegenwoordiger van Medtronic.

 

Alle informatie op deze website is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en is op geen enkele wijze bedoeld ter vervanging van professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. De weergegeven gebruikerservaringen zijn specifiek voor een bepaalde gebruiker. Het resultaat van de behandeling kan van gebruiker tot gebruiker verschillen. Neem altijd contact op met uw arts over de diagnose en behandeling en zorg dat u het advies van uw arts begrijpt en opvolgt. Medtronic aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid voor letsel of schade van welke aard dan ook, direct of indirect veroorzaakt of waarvan beweerd wordt dat deze direct of indirect veroorzaakt wordt door de informatie op deze website. Bekijk de gebruiksinstructies van het product voor een opsomming van indicaties, contra-indicaties, voorzorgsmaatregelen, waarschuwingen en mogelijke bijwerkingen.
© 2016 N.V. Medtronic Belgium S.A. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze website mag worden gereproduceerd of gebruikt in enige vorm of op enige wijze zonder toestemming van N.V. Medtronic Belgium S.A.
MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite en CareLink zijn handelsmerken van Medtronic, Inc. en CONTOUR is een gedeponeerd handelsmerk van Ascensia Diabetes Care.