Bij recente diagnose

Insulinepomp een mogelijke oplossing

PAGINA HOOGTEPUNTEN

 • Hoe u diabetes onder controle houdt met een insulinepomp
Het beter onder controle houden van bloedglucosewaarden vormt een uitdaging. Om deze het hoofd te bieden, vertrouwen veel mensen met type 1 diabetes op een insulinepomp.
 
Een insulinepomp is een klein apparaat, zo groot als een mobiele telefoon, dat gemakkelijk aan een riem gedragen kan worden, in een broek- of jaszak past of zelfs aan een bh vastgemaakt kan worden.
 
Een insulinepomp geeft dag en nacht kleine hoeveelheden snelwerkende insuline af. Een insulinepomp kan jou en je arts helpen bij het beter nabootsen van de manier waarop een gezonde alvleesklier basale insuline afgeeft aan het lichaam.
 
Bij insulinepomptherapie hoef je alleen elke paar dagen de infusieset te verwisselen.

Ik heb altijd veel gesport en ga daarbij tot het uiterste, en met mijn pomp slaag ik erin mijn bloedglucosewaarden onder controle te krijgen.

- Simon

Hoe helpt de MINIMED® 640G-insulinepomp bloedglucosewaarden onder controle te houden?

De MiniMed® 640G-insulinepomp zorgt voor een goede controle van bloedglucosewaarden omdat elke insulineafgifte aangepast kan worden aan de lichamelijke behoefte, waardoor het risico op hypers en hypo’s verkleind wordt. Met insulinepomptherapie kunnen de gebruikers profiteren van:

 • Gemakkelijke dosering:
  het berekenen van de insulinebehoefte kan een ingewikkelde opgave zijn, waarbij uiteenlopende aspecten in overweging moeten worden genomen. De ingebouwde Bolus Wizard®-functie van de MiniMed® 640G-insulinepomp zorgt voor een nauwkeurige berekening van de dosering. Om de juiste dosering te bepalen, houdt deze functie rekening met de in het lichaam aanwezige insuline, de huidige bloedglucosewaarden, de inname van koolhydraten en persoonlijke instellingen.
 • Weinig injecties:
  gedurende de dag worden nauwkeurige hoeveelheden snelwerkende insuline afgegeven door de infusieset. Deze set moet elke 2 tot 3 dagen verwisseld worden.
 • Grote flexibiliteit:
  met de MiniMed® 640G-insulinepomp kun je insulinedoseringen onmiddellijk aanpassen wanneer je gaat sporten, als je ziek bent of om kleine bolussen af te geven voordat je een tussendoortje neemt. Dit kun je gemakkelijk doen door op de knop te drukken. Er is zelfs een optie voor tijdelijke basale waarden om de basale insulinewaarde proportioneel te verlagen. Deze optie kan bijvoorbeeld gebruikt worden tijdens het sporten.
 • Groot gebruiksgemak:
  de MiniMed® 640G-insulinepomp beschikt bovendien over een draadloze bloedglucosemeter. Deze meter verstuurt automatisch bloedglucosewaarden naar de pomp, waardoor de Bolus Wizard nauwkeurige berekeningen kan maken. Bovendien slaat de meter deze informatie samen met je insulinedoseringen op in een digitaal logboek.

Hoe helpt de MiniMed® 640G-insulinepomp in het dagelijks leven

Klinische studies* bevestigen dat type 1-patiënten van alle leeftijden, die overstappen naar insulinepomptherapie een verbetering in hun kwaliteit van leven zien.
 
De MiniMed® 640G-insulinepomp kan helpen de streefwaarden onder controle te houden en hypoglykemie* te verminderen. Een eenvoudig beheer van je insulinebehoefte zorgt voor een flexibelere levensstijl.

MiniMed® 640G-insulinepomp en eten

Eten speelt een centrale rol bij het onder controle houden van diabetes. Insulinepomptherapie laat het toe om gemakkelijker in te spelen op wisselende eetmomenten. De verschillende insulinetoedieningsmogelijkheden (bolusopties) in de MiniMed® 640G-insulinepomp zorgen voor een stukje flexibiliteit door direct te kunnen reagereren op veranderende omstandigheden.
 
De Bolus Wizard®-functie maakt het berekenen van de insulinehoeveelheid eenvoudiger, omdat deze de berekening uitvoert op basis van de inname van koolhydraten, de bloedglucosewaarden, de insuline-koolhydraatratio en de hoeveelheid actieve insuline in je lichaam. Dit helpt om ervoor te zorgen dat je exact de juiste hoeveelheid insuline toegediend krijgt die nodig is om je bloedglucosewaarden onder controle te houden.

MiniMed® 640G-insulinepomp en sporten

Regelmatig sporten is belangrijk voor lichaam en geest en wordt door de meeste artsen voor de meeste patiënten aanbevolen. Sporten kan echter ook de bloedglucosewaarden verlagen. De MiniMed® 640G-insulinepomp biedt de mogelijkheid om de basale insulinewaarde naar behoefte aan te passen - of het nu gaat om een competitiewedstrijd of een ontspannen wandeling. De pomp helpt bovendien het risico op hypoglykemie na het sporten te verminderen. Veel sporters met type 1 diabetes gebruiken een insulinepomp om hun bloedglucosewaarden beter onder controle te krijgen.

De MiniMed® 640G-insulinepomp en nachtelijke hypo's

Basale behoeften kunnen over de loop van 24 uur veranderen. Bij meerdere dagelijkse injecties van langwerkende insuline worden de doseringen normaal gesproken gekoppeld aan de gemiddelde behoefte, maar dekken doorgaans de schommelingen in deze behoefte niet af. Op de MiniMed® 640G kunnen verschillende basiswaarden ingesteld worden die stroken met de persoonlijke behoeften per uur. Dit helpt hypoglycemie te minimaliseren, voornamelijk 's nachts tijdens het slapen.

 


REFERENTIES

 • * Referenties worden opgeslagen en zijn beschikbaar op verzoek; neem contact op met uw plaatselijke Medtronic-vertegenwoordiger voor een kopie.

 

Alle informatie op deze website is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en is op geen enkele wijze bedoeld ter vervanging van professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. De weergegeven gebruikerservaringen zijn specifiek voor een bepaalde gebruiker. Het resultaat van de behandeling kan van gebruiker tot gebruiker verschillen. Neem altijd contact op met uw arts over de diagnose en behandeling en zorg dat u het advies van uw arts begrijpt en opvolgt. Medtronic aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid voor letsel of schade van welke aard dan ook, direct of indirect veroorzaakt of waarvan beweerd wordt dat deze direct of indirect veroorzaakt wordt door de informatie op deze website. Bekijk de gebruiksinstructies van het product voor een opsomming van indicaties, contra-indicaties, voorzorgsmaatregelen, waarschuwingen en mogelijke bijwerkingen.
© 2016 N.V. Medtronic Belgium S.A. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze website mag worden gereproduceerd of gebruikt in enige vorm of op enige wijze zonder toestemming van N.V. Medtronic Belgium S.A.
MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite en CareLink zijn handelsmerken van Medtronic, Inc. en CONTOUR is een gedeponeerd handelsmerk van Ascensia Diabetes Care.