Bij recente diagnose

Gediagnosticeerd worden met type 1 diabetes

PAGINA HOOGTEPUNTEN

  • Het onder controle houden van diabetes begint met het begrijpen van de behoeften van het lichaam.
Als je gediagnosticeerd wordt met type 1 diabetes, vragen veel mensen zich natuurlijk af hoe dat hun leven beïnvloedt, zowel nu als in de toekomst. Het begrijpen van diabetes en de impact die activiteiten zoals eten en sporten, maar ook ziek zijn en het alledaagse leven, op je bloedglucosewaarden hebben, vormen een belangrijk onderdeel  van het reguleren van je glucosespiegel.
Na het eten wordt het voedsel afgebroken tot glucose, die nodig is om het lichaam energie te geven voor alledaagse activiteiten. Ons lichaam heeft ook insuline nodig om te helpen de glucose vanuit de bloedstroom over te brengen naar de cellen. Deze insuline wordt normaal gesproken geproduceerd door de alvleesklier.
 
Als de alvleesklier geen insuline produceert, blijft de glucose in het bloed en komen de cellen zonder energie te zitten. Deze hoge glucosewaarden in het bloed veroorzaken de acutere klinische tekenen en symptomen van diabetes. Om diabetes te behandelen, moeten veel verschillende factoren in overweging worden genomen. Denk hierbij aan bloedglucosemonitoring, inname van koolhydraten, fysieke activiteiten en de insulinebehoefte om de bloedglucosewaarden goed onder controle te houden en het risico op complicaties te verminderen.
 

Door de behoeften van het lichaam te begrijpen en te leren hoe je de bloedglucosewaarden binnen aanbevolen waarden kunt houden, is het mogelijk om diabetes op een effectieve manier onder controle te houden.

Veel mensen hebben nadat zij met type 1 diabetes zijn gediagnosticeerd, hun gelukkige, gezonde levensstijl weer opgepikt en genieten van normale activiteiten. Door te begrijpen hoe je bloedglucosewaarden onder controle houdt, kun je optimaal genieten van activiteiten zoals uit eten gaan, uitslapen, sporten of reizen naar het buitenland.

Toen ik de diagnose te horen kreeg, had ik moeite om gemotiveerd te raken om mijn bloedglucosewaarden onder controle te houden. Ik nam mijn diabetes niet serieus.

- DOMINIKA

Alle informatie op deze website is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en is op geen enkele wijze bedoeld ter vervanging van professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. De weergegeven gebruikerservaringen zijn specifiek voor een bepaalde gebruiker. Het resultaat van de behandeling kan van gebruiker tot gebruiker verschillen. Neem altijd contact op met uw arts over de diagnose en behandeling en zorg dat u het advies van uw arts begrijpt en opvolgt. Medtronic aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid voor letsel of schade van welke aard dan ook, direct of indirect veroorzaakt of waarvan beweerd wordt dat deze direct of indirect veroorzaakt wordt door de informatie op deze website. Bekijk de gebruiksinstructies van het product voor een opsomming van indicaties, contra-indicaties, voorzorgsmaatregelen, waarschuwingen en mogelijke bijwerkingen.
© 2016 N.V. Medtronic Belgium S.A. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze website mag worden gereproduceerd of gebruikt in enige vorm of op enige wijze zonder toestemming van N.V. Medtronic Belgium S.A.
MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite en CareLink zijn handelsmerken van Medtronic, Inc. en CONTOUR is een gedeponeerd handelsmerk van Ascensia Diabetes Care.