Leven met een insulinepomp

Diabetes en reizen

Voor veel mensen maakt reizen, zakelijk of privé, deel uit van het leven, of dat nu per auto of per vliegtuig is. Reizen kan de dagelijkse planning van eten en slapen verstoren, en met type 1 diabetes kan dit nogal een avontuur worden. 

Hoewel een goed begrip van het omgaan met voorraden vereist is, hoeft type 1 diabetes met een gedegen voorbereiding niemand te beperken of ontmoedigen om op reis te gaan.

PAGINA HOOGTEPUNTEN

 • Kom meer te weten over reizen met diabetes
 • Lees over pompgebruiker Delphine
 • Ontdek hoe een insulinepomp helpt om diabetes onder controle te houden

Insulinepompgebruiker Delphine

Ik was 16 toen ik ontdekte dat ik diabetes had en tot mijn 29e bestond mijn behandeling uit meerdere dagelijkse injecties. Toen besloot ik om insulinepomptherapie te proberen tijdens een hardloopwedstrijd. Op die manier kwam ik erachter dat ik mijn diabetes met een insulinepomp veel gemakkelijker onder controle kreeg. Daarnaast zijn vliegreizen geen probleem meer. Dankzij mijn insulinepomp kan ik simpelweg mijn basale waarden aanpassen om problemen met verschillende tijdzones te voorkomen. En als ik ga eten, geef ik mezelf een bolus. Ik kan nu onbezorgd genieten van mijn reizen zonder me zorgen te maken over mijn diabetes en dat is echt een verademing!

- DELPHINE

Bloedglucosewaarden onder controle houden

Bij het onder controle houden van diabetes is het van belang rekening te houden met vele factoren, waaronder bloedglucosemonitoring, koolhydraatinname, fysieke activiteiten en insulinebehoeften om de bloedglucosewaarden goed onder controle te houden en het risico op complicaties te verkleinen
 
Het kan een uitdaging zijn de HbA1c-streefwaarde te bereiken en handhaven, terwijl het risico op hypoglykemie beperkt wordt. Door de behoeften van het lichaam te begrijpen en te leren hoe bloedglucosewaarden binnen het aanbevolen bereik te houden, is het echter mogelijk om diabetes effectief onder controle te houden.
 
HbA1c: een belangrijke maatstaf om te bekijken hoe effectief diabetes onder controle gehouden wordt. De gemiddelde bloedglucosewaarden tijdens de afgelopen 2-3 maanden wordt gebruikt om de mate van controle vast te stellen.

Ik heb diabetes: hoe kan ik mijn bloedglucosewaarden beter onder controle houden als ik op reis ben?

Diabetes, reizen en insulinepompen

Als u op reis bent en u zich moet aanpassen aan wijzigingen ten opzichte van uw normale activiteiten, zoals eten en slapen, dan kan een insulinepomp dit vergemakkelijken. Het kan moeilijk zijn om om te gaan met verlate of overgeslagen maaltijden of ander eten als u op reis. Een insulinepomp kan de keuze van het gerecht en de controle als u op reis bent, vergemakkelijken en flexibeler maken. Met een insulinepomp kunt u bolussen voorafgaand aan maaltijden op vreemde tijdstippen aanpassen, kleine bolussen nemen voorafgaand aan snacks en corrigerende bolussen toedienen als u niet zeker weet hoeveel koolhydraten een gerecht bevatte. Er zijn geen beperkingen voor het gebruik van een insulinepomp op commerciële vervoersmogelijkheden, waardoor u niet beperkt wordt bij de keuze van de bestemming en het vervoermiddel. 
 
Bekijk onze website om de internationale kantoren van Medtronic te vinden, alvorens u uw reis gaat plannen: www.medtronicdiabetes.com/contact/international-locations
 
Een insulinepomp is een klein apparaat, ongeveer zo groot als een mobiele telefoon, dat gemakkelijk aan een riem bevestigd kan worden, in een broekzak gestoken kan worden of zelfs aan een bh vastgemaakt kan worden.
 
De pomp helpt u en uw zorgverlener de manier waarop een gezonde alvleesklier basale insuline afgeeft nauwkeuriger na te bootsen, door gedurende de dag en nacht kleine hoeveelheden snelwerkende insuline af te geven. Hierdoor kunt u beter omgaan met de noodzaak om insulinedoses aan te passen, voornamelijk na maaltijden en ´s nachts, waardoor u de bloedglucosewaarde beter onder controle houdt.
 
Klinische studies* bevestigen dat type 1-patiënten, in alle leeftijden, die overstappen van Meerdere Dagelijkse Injecties (MDI) naar insulinepomptherapie melden dat hun levenskwaliteit verbetert en dat ze tevredener zijn over hun behandeling.

Ik vind de pomp een uitzonderlijk apparaat. Ik heb mijn zelfvertrouwen herwonnen en vertrouw volledig op mijn pomp. Ik kan nu gewoon autorijden en rustig mijn leven leiden.

- FRANCESCO

 

 
HOE DE MINIMED® 640G-INSULINEPOMP IN HET DAGELIJK LEVEN KAN HELPEN

Met de MiniMed® 640G-insulinepomp kunt u uw bloedglucosewaarden beter onder controle houden, dankzij de mogelijkheid om de insulinetoediening aan te passen. Hierdoor wordt het risico op hypers en hypo's verkleind. Met insulinepomptherapie profiteren gebruikers van de volgende voordelen:

 • Gemakkelijkere dosering
  Gemakkelijkere dosering: Het berekenen van de insulinebehoefte kan een lastige taak zijn, waarbij diverse aspecten in overweging moeten worden genomen. De in de MiniMed 640G-insulinepomp ingebouwde Bolus Wizard®-functie zorgt voor een nauwkeurigere dosering door rekening te houden met reeds in het lichaam aanwezige insuline, de huidige bloedglucosewaarden, koolhydraatinname en persoonlijke insuline-instellingen.
 • Minder injecties
  Gedurende de dag geeft de infusieset nauwkeurige hoeveelheden snelwerkende insuline af. Deze set is elke 2-3 dagen gemakkelijk te vervangen. 
 • Meer flexibiliteit
  De instellingen van de MiniMed 640G-insulinepomp kunnen onmiddellijk aangepast worden voor lichaamsbeweging, bij ziekte of om kleine bolussen af te geven voor snacks. Deze aanpassingen voert u gemakkelijk uit met een druk op de knop, in plaats van met een extra injectie.
 • Meer gemak
  De MiniMed 640G-insulinepomp biedt bovendien extra gemak in de vorm van een draadloos aangesloten bloedglucosemeter. Deze meter stuurt automatisch bloedglucosewaarden naar de pomp, waardoor de Bolus Wizard nauwkeurigere berekeningen kan maken. De meter slaat deze informatie bovendien samen met uw insulinedoses op in een digitaal dagboek.

Wanneer is een insulinepomp een goede oplossing voor mij?

Veel mensen met type 1 diabetes kunnen profiteren van de voordelen van een insulinepomp, zoals de MiniMed 640G, zonder dat ze het zelf weten. Als u te maken hebt met een van onderstaande zaken, kunt u betere controle krijgen met behulp van een insulinepomp: 

 • Meer flexibiliteit op reis
 • Angst voor naalden
 • Problemen bij het onder controle houden van hoge en lage waarden
 • Waarden buiten HbA1c-streefwaarden
 • Verlaagd hypoglykemiebewustzijn
 • Angst voor hypoglykemie, voornamelijk ´s nachts
 • Zorgen over complicaties op de lange termijn

Aanvullende opties voor de MiniMed® 640G-insulinepomp 

De MiniMed 640G-insulinepomp is eveneens beschikbaar met geïntegreerde CGM-opties (Continue Glucosemonitoring) en CareLink® Personal Therapy Management-software.
 
De MiniMed 640G-insulinepomp, gekoppeld met CGM, is momenteel de enige insulinepomp die voorzien is van de SmartGuard®-functie die de impact van hypoglykemie* helpt verminderen. Als bloedglucosewaarden gevaarlijk laag worden, kan SmartGuard 30 minuten van tevoren voorspellen dat u de ondergrens nadert en insulinetoediening automatisch stopzetten. Als uw bloedglucosewaarden herstellen, wordt de insulinetoediening automatisch hervat. Dit vormt een groot voordeel ten opzichte van alleen vingerprikmetingen, omdat het MiniMed-systeem u waarschuwt voordat de vooraf ingestelde grenswaarden overschreden worden en de huidige glucosetrends toont.
 

REFERENTIES

 • * Referenties worden opgeslagen en zijn beschikbaar op verzoek; neem contact op met uw plaatselijke Medtronic-vertegenwoordiger voor een kopie.

 

 

Alle informatie op deze website is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en is op geen enkele wijze bedoeld ter vervanging van professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. De weergegeven gebruikerservaringen zijn specifiek voor een bepaalde gebruiker. Het resultaat van de behandeling kan van gebruiker tot gebruiker verschillen. Neem altijd contact op met uw arts over de diagnose en behandeling en zorg dat u het advies van uw arts begrijpt en opvolgt. Medtronic aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid voor letsel of schade van welke aard dan ook, direct of indirect veroorzaakt of waarvan beweerd wordt dat deze direct of indirect veroorzaakt wordt door de informatie op deze website. Bekijk de gebruiksinstructies van het product voor een opsomming van indicaties, contra-indicaties, voorzorgsmaatregelen, waarschuwingen en mogelijke bijwerkingen.
© 2016 N.V. Medtronic Belgium S.A. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze website mag worden gereproduceerd of gebruikt in enige vorm of op enige wijze zonder toestemming van N.V. Medtronic Belgium S.A.
MiniMed, Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite en CareLink zijn handelsmerken van Medtronic, Inc. en CONTOUR is een gedeponeerd handelsmerk van Ascensia Diabetes Care.